شرکت مهندسی ظریف صنعت پیشرو شرکت مهندسی ظریف صنعت پیشرو .

شرکت مهندسی ظریف صنعت پیشرو

انواع خطوط انتقال نیرو

خطوط انتقال نیرو

انواع خطوط انتقال نیرو از مهمترین بخش های یک سیستم توزیع برق مرکزی می باشد که انتقال برق از نیروگاه به سایر مناطق از وظایف عمده آن است.

ما در این مقاله شما را با انواع خطوط انتقال نیرو ( لوله برق ) و مفاهیم کلی در این زمینه آشنا خواهیم کرد. تا اخیر مقاله همراه ما باشید.

تعریف خطوط انتقال نیرو

سیستم انواع خطوط انتقال نیرو به مرکز شهرها به گونه ای است که با ایجاد ارتباط بین شهرها و استان ها انجام می شود.

این کار با استفاده از انواع خطوط انتقال نیرو امکان پذیر است. با توجه به شرایط محیطی، جغرافیایی، حساسیت و هزینه، خطوط انتقال یا به صورت هوایی یا زیرزمینی ساخته می شوند. محدوده ولتاژ مجاز در خطوط انتقال نیرو معمولا بین 20 تا 100 کیلو ولت است.

خطوط انتقال هوایی: هادی های خطوط انتقال بر روی سطح زمین قرار دارند و توسط دکل ها و تیرها پشتیبانی می شوند.

پارامتر اصلی در طبقه بندی خطوط انتقال هوایی طول آنها است. برای هر طبقه بندی طول کابل های سقفی، حداکثر ولتاژ محدودیت تعیین شده است که نباید بیشتر از آن را در نظر گرفت.

خطوط انتقال زیرزمینی: کابل های عایق بندی شده ای هستند که در زیر زمین و داخل حفره ها مدفون می شوند. انواع خطوط انتقال نیرو به صورت زیرزمینی بر اساس سطوح ولتاژ و عایق کابل های زیرزمینی به انواع متفاوتی طبقه بندی می شوند.

همچنین، برای هر ولتاژ، نوع خاصی از کابل زیرزمینی را می توانید استفاده کنید. هنگام تصمیم گیری در مورد اینکه یک خط انتقال باید هوایی یا زیرزمینی باشد، باید به نکات مهمی توجه کنید.

برای آگاهی بیشتر مقاله انواع لوله برق پیشنهاد می شود.

دکل برق

انواع خطوط انتقال نیرو هوایی هادی 

انواع خطوط انتقال نیرو که به صورت هوایی مورد استفاده قرار می گیرند اغلب از جنس مس و یا آلومینیوم می باشند.

ویژگی این هادی ها به گونه ای است که وزن سبکی دارند و به دلیل قیمت مناسب و تحمل درجه حرارت بالا، کاربرد بیشتری دارد.

در برخی موارد از چند رشته سیم فولادی در هادی آن استفاده می کنند تا مقاومت مکانیکی آن را افزایش دهند.

مقاله پیشنهادی: کاربرد نردبان کابل

انواع خطوط انتقال هوایی بر اساس ولتاژ

هر دو انواع خطوط انتقال نیرو هوایی و زیرزمینی بر اساس ولتاژ دارای طبقه بندی های فرعی هستند که در ادامه به شما توضیح خواهیم داد.

خطوط انتقال کوتاه: در این نوع خطوط انتقال، طول مجاز 50 کیلومتر و ولتاژ کمتر از 20 کیلو ولت است. ویژگی بارز این خطوط این است که اثر مقاومت خط و اندوکتانس بیشتر از ظرفیت خازن می باشد.

خطوط انتقال متوسط: این خطوط دارای طول کابل هوایی بیش از 50 کیلومتر و کمتر از 150 کیلومتر هستند. ولتاژ مجاز بین 20 تا 100 کیلو ولت است. برای تجزیه و تحلیل خطوط انتقال متوسط در نظر گرفتن سه عامل مقاومت، اندوکتانس و ظرفیت بسیار مهم است.

خطوط انتقال طولانیخطوط انتقال هوایی با طول بیشتر از 150 کیلومتر و ولتاژ بالای 100 کیلو ولت خطوط انتقال طولانی را تشکیل می دهند.

انواع خطوط انتقال زیرزمینی بر اساس ولتاژ

این نوع خطوط انتقال، برخلاف کابل های هوایی، از یک یا چند هادی با عایق و پوشش محافظ تشکیل شده است. ساختار اصلی خطوط انتقال زیرزمینی شامل بخش هایی مانند هادی، عایق، غلاف فلزی، زره پوش و غیره است.

انواع مختلفی از کابل های زیرزمینی در بازار موجود است. برای انتخاب کابل زیرزمینی مناسب باید مواردی مانند ولتاژ و نیازهای سرویس دهی را مد نظر بگیرید. برای خواندن ادامه مطلب کلیک کنید .

شرکت ظریف صنعت پیشرو ، مفتخر است با تولید انواع سازه های فلزی، دکل های انتقال نیرو، سینی کابل و نردبان کابل، انواع سازه های صنعتی و غیره بهترین خدمات را به شما ارائه دهد.


برچسب: لوله برق،سینی کابل،نردبان کابل،ظریف صنعت پیشرو،انواع لوله برق،
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ساعت: ۰۲:۱۱:۲۶ توسط:ظریف صنعت پیشرو موضوع: نظرات (0)